Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad innebär den nya lagen om rökförbud?

Vad gäller egentligen för rökning i Telge Bostäders bostadsområden? Hur påverkar den nya lagen kring förbud mot rökning på allmän plats som började gälla den 1 juli 2019?
Telge Kundservice

Kommentarer

 • Hej,

  den 1 juli 2019 trädde en ny lag i kraft som förbjuder rökning på allmänna platser utomhus. Det innebär att rökning är förbjuden utanför entréer, på innergårdar och på lekplatser dit allmänheten har tillträde. Rökförbudet gäller också i och kring restauranger och caféer, samt i anslutning till skol- och sjukvårdsverksamhet.

  I våra bostadsområden är rökning sedan tidigare inte tillåtet i allmänna utrymmen såsom exempelvis entré, trapphus, tvättstuga, hissar, källare, vind och cykelförråd.

  Undvik att röka på balkongen. Om du trots allt röker på balkongen, tänk på att röken kan störa dina grannar. Det är inte tillåtet att kasta fimpar från balkongen, de både skräpar ner och kan orsaka brand. Tänk på att alltid visa hänsyn till övriga hyresgäster och grannar så att de inte ofrivilligt drabbas av rök från din balkong eller andra ytor i och omkring fastigheten.

  Vänlig hälsning,
  Anni
  Telge Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.