Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Tömma pool till dagvattenbrunn?

Hur kan man tömma en större pool? Jag har läst att man kan ta bort klor med kemikalier och sedan dra en slang till dagvattenbrunn, stämmer det?

Kommentarer

 • Hej Björn,

  Tack för din fråga.
  Det är inte tillåter att tömma ut sitt poolvatten i Södertäljes gatubrunnar. Vi bryr oss om miljön och vill minimera mängden klor i våra vattendrag då det skadar växt-och djurlivet. Avled istället vattnet långsamt genom en slang på din egna gräsmatta, så att vattnet hinner filtreras ner i marken och risken att dina grannars tomter översvämmas minskar.

  Bra att tänka på inför tömning
  Låt poollocket stå öppet, helst i solljus några dagar efter senaste klorering, innan tömningFritt klor förbrukas snabbt. Pooler innehåller i de flesta fall klorhaltigt vatten som vid utsläpp kan förorena naturmiljön, enskilda brunnar och innebära olägenheter för grannar. Om du använder andra desinfektionsmedel än klor, använd ett medel med produktbeskrivning som har miljömärkning. Poolvatten får aldrig avledas till dag- eller spillvattennätet eller en enskild avloppsanläggning.
   
  Har du fler frågor är du välkommen igen,
  Nina Nät
 • Jag ber om ursäkt, men jag blev otålig i väntan på svar, så jag ringde er kundtjänst. Där fick jag dock motsatt besked, så det var kanske bra att frågan kom fram. De har lagt upp ett ärende för detta, så om ni samråder om frågan internt så kanske ni kan komma med ett slutgiltigt avgörande?
 • Hej Björn,

  Tack för återkoppling. Jag ser till att vår kundservice får rätt information, och att informationen blir tydligare.

  Tack för ditt engagemang,

  Hälsningar
  Nina

  Telge Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.