Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Stadsnät

Varför är villor i centrala Mölnbo undantaget från utbyggnaden av stadsnätet? Man har erbjudit en anslutning till samtliga fastigheter i hela Södertälje kommun oavsett om det finns en annan aktör, men inte till oss,som bor i Mölnbo samhälle. Hur kommer det sej att man hela tiden struntar i Mölnbo?

Kommentarer

 • Hej Göran,

  Tack för ditt inlägg,

  Din fråga är relevant och jag vill förtydliga att ni som bor i Mölnbo är minst lika viktiga som alla andra som bor i Södertälje kommun.

  Jag ska nu försöka förklara helheten på ett bra vis.

  Det finns fler aktörer som bygger fiber i Sverige då fibern är konkurrensutsatt och för att få framdrift i utbyggnaden av fiber i ytterområden. Utöver det finns det några regler att förhålla sig till som aktör på marknaden. Så fort aktören satt första spadtaget i marken har aktören fått in det antal avtal som krävs för att börja bygga ut fibern och det är även till den aktören kunder vänder sig för installation och eventuella efteranslutningar. I Mölnbo är det Open Infra (f.d stadsnätsbolaget) som är aktör. Vår rekommendation är därför att vända sig till dom med frågor om fibersättning.

  Gällande Södertäljes centrala delar och anslutningar, här har Telge Nät byggt ut stadsnätet under många år och innan regeringen beslutade om utbyggnad- stadsnät 2020 var inte fibern konkurrensutsatt på samma vis och utbyggnaden gick därför inte lika snabbt. Flertalet av intresseanmälningarna från kunder i Södertäljes centrala delar handlar om efteranslutning och i de fall vi är aktör finns ett ansvar att se över möjligheten detsamma som gäller för aktören i Mölnbo. Alternativt finns möjligheten att bygga ut en del av vårt befintligta fibernät. De adresser där Telge inte är aktör är marknaden konkurrensutsatt tills dess att aktören uppnått det antal avtal som krävs för fibersättning.

  Har du fler funderingar är du välkommen att ta kontakt med oss igen. Jag får önska dig en trevlig helg.  Nina Nät

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.