Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Rökning och Ammoniakliknande lukt i trapphus

Hej.
Undrar vad era städare i trapphuset använder för rengöringsmedel, för trapphuset är helt vitfläckigt efter städ och en gång luktade det en stark doft, typ ammoniak, som kom in i lägenheten och gjorde mig yr och illamående.
Sen är det också lite irriterande med hyresgäster som röker i trapphuset. Detta får man väl inte göra? Lukten kommer in i lägenheten och det stinker i hela trappan, så man inte kan andas. Vi har också en astmatiker här.
Jag bor på Spjutvägen i Ronna.

Kommentarer

 • Hej Veronica,

  vad gäller din fråga om vilket rengöringsmedel som används så får jag lov att skicka den vidare för där kan jag just nu inte hjälpa dig med ett svar.

  Vad gäller rökning så är det inte tillåtet att röka i trapphuset. Detta finns beskrivet på vår hemsida, under rubriken För dig som bor hos oss:

  Rökning
  Rökförbud råder i alla gemensamma utrymmen så som entrén, trapphus, hissar, tvättstuga, vind och cykelförråd.

  Undvik att röka från balkongen. Om du nödvändigtvis måste röka på balkongen, tänk på att visa hänsyn till dina grannar och se till att röken inte stör någon. Det är inte tillåtet att kasta fimpar från balkongen, de både skräpar ner och kan orsaka brand.

  Luften i lägenheterna byts ut kontinuerligt genom de ventiler som sitter i varje lägenhet. I frånluften försvinner fukt, radon och andra hälsofarliga ämnen och ersätts med frisk utomhusluft. Om någon då står i entrén, vid väggen eller på balkongen dras röken in i lägenheten ovanför vilket inte är önskvärt.

  Vänlig hälsning,
  Anni

  Telge Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.