Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad gäller för rastning av hundar i bostadsområden?

Min fråga är om det är tillåtet att rasta sina hundar precis utanför porten, här i Viksängen rastar hyresgäster sina hundar så nära som möjligt sina hundar utanför porten samt på gräsområden som finns här på området. Jag upplever det mycket obehagligt. Det borde finnas regler vad som gäller rastning av hundar samt särskilda hundrastgårdar. Det finns skogsområde i nära anslutning till bostadsområdet, men de flesta hundägare föredrar tydligen och är bekväma att rasta sina fyrbenta vänner så nära sin port som möjligt.

Det vore bra för oss andra hyresgäster samt även för många hundar (många av hundarna behöver motion) om det blev strikta regler angående rastning av hundar i bostadsområden.

Kommentarer

  • Hej,

    Det är inte tillåtet att rasta hundar i nära anslutning till huset. Är det så att man gör det så ska man ta upp efter hunden. De hundrastgårdar du efterfrågar är kommunen som ombesörjer.

    Om du vill att vi gör ett utskick om ansvar som hundägaren har så är du välkommen att mejla oss på felanmalan@telge.se. Att jag ber dig mejla är för att vi behöver din boendeadress

    Ha en bra dag

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.