Till senaste kommentaren

Otydlig "portal" (?) för nyinstallerade fiber

Hej,

noterade idag att min fiberinstallation har "grönt ljus" i den dosa som installerades i källaren under sommaren.

När jag kopplar in mig får jag dock bara
1. först en forcerad login-sida där jag måste verifiera att jag är en människa ("mänsklighetstest", copyright Telge Nät, står det längst ner) och därefter
2. en statisk sida (bild ovan) från vilken jag sedan inte kommer vidare.

Sidan — som KAN vara i boxen (men sannolikt inte för varför då säkerställa att jag är en människa) eller mer troligt ligger någonstans centralt hos er (hur ska jag veta?) — visar att jag har ett portnummer, ett tilldelat IP-nummer, och att "nätnamnet" är Telge.

Men här kan jag inte göra mer. Inte gå till beställning av tjänst, eller på annat sätt få min anslutning att göra något (utöver att visa denna sida, samt en anvisning om hur man ska koppla sina saker (en anvisning jag inte hade kunnat se om jag inte redan hade kopplat mina saker så, men det är en annan historia.))

Däremot har jag inget "nät-id". Är det något jag ska tilldelas av er? Betyder detta att er installation av fibern inte är klar (trots gröna lampan)?
Eller är det något jag kommer att tilldelas av tjänsteleverantör? Hur kan jag alls nå en tjänsteleverantör när sidan är en återvändsgränd?

Min fråga är helt enkelt vad denna sida betyder, och hur jag ska ta mig därifrån. Är installationen inte är färdig från er sida trots gröna ljuset? Eller ska jag köpa tjänsten på annat håll — från annan uppkoppling — för att denna sida ska försvinna?

Och framför allt: Hur ska jag veta?
Fredrik

Kommentarer

  • Hej Fredrik,

    Tack för att du tar dig tid och förmedlar detta till oss. Jag behöver undersöka detta vidare och lovar att återkoppla så snart jag har ett bra svar på dina frågor.
    Nina Nät

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.