Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Nekad inlämning spillolja privatperson Returen 18/3-19

Hej Telge,
den 18/3-19 var jag på Returen för att lämna avfall. när jag skulle lämna in en 20 liters dunk med spillolja blev jag nekad att lämna in den med motiveringen " Vi tar bara emot 5 liter spillolja, det där räknas som företag och du måste åka till Tveta med den dunken" Jag frågade då om jag kunde tappa upp det i 5 liters dunkar och lämna men fick då svaret att man bara får lämna in 5 liter per tillfälle.

Stämmer detta verkligen och om så är fallet så undrar jag om jag måste betala för att lämna in en 20 litersdunk på Tveta ?
Eller måste jag använda mina besökstillfällen för att åka in och ut med 5 liters dunkar?

Motorhobbyn är utbredd och det är absolut inte ovanligt att ha ca 20 liter spillolja i ett helt vanligt villagarage efter oljebyte på några bilar,motorcyklar,mopeder,båtmotorer eller t.o.m en gräsklippare.

Jag hoppas att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att lämna in spillolja för privatpersoner så att det tas om hand på ett i miljöhänseende korrekt sätt.

mvh
Niklas Wirsand

Kommentarer

 • Hej Niklas,
  Tack för att du hör av dig med din fråga. Som privatperson behöver du inte betala för att lämna en 20-litersdunk spillolja på Tveta. Där finns en container på återvinningscentralen som du kan tömma dunken i.

  Vi kommer omgående att se över våra rutiner vad gäller mängdbegränsning för privatpersoner och farligt avfall för båda våra återvinningscentraler. Så nästa gång kan du lämna din 20-litersdunk spillolja på Returen.

  Det är naturligtvis jättebra att du kommer till oss med spilloljan, så att det tas om hand miljömässigt korrekt.

  Vänliga hälsningar
  Kicki Återvinning
 • Hej Kicki,

  Toppen och tack för bra svar. Jag gör ett nytt försök nästa gång jag åker till Returen.

  Ha en bra dag, klart slut.

  //Niklas


 • Hej har ca 15 säckar med gammal isolering , från våran vind . 1 kan jag åka till moraberg med det ? 2 vilken container ska det i ? 3 kan det vara kvar i plast säckarna? 4
 • Hej Håkan,

  Du är hjärtligt välkommen till Returen i Moraberg,
  Containern heter Gips och Isolering
  Vi vill att du tömmer säckarna, plasten sorteras för sig.

  Vänliga hälsningar


  Kicki Återvinning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.