Vad menas med inkomstintyg?

Jag ska på lägenhetsvisning och behöver ta med mig ett inkomstintyg och undrar vad det är eller vad kan man ta med sig för att styrka sin inkomst?

Kommentarer

 • Hej Helen,

  Beroende på vilken typ av inkomst man har så är det olika intyg. Här hittar du de inkomstuppgifter som vi godkänner: http://www.telge.se/bostader/sa-fungerar-det/

  Inkomst genom arbetet stryker du genom ett arbetsgivarintyg. Där ska det framgå hur mycket du tjänar, arbetsgivare, datum för intyget, datum för start av arbetet, underskrift arbetsgivare, kontaktuppgifter arbetsgivare. Lönespecifikationer är inte giltiga men kan ibland användas av oss som komplettering till ett arbetsgivarintyg. Du behöver kunna visa upp inkomst under de närmaste 6 månaderna med start från kontraktsdatumet för lägenheten.

 • Hej!
  Jag jobbar nu i Västerås men ska börja jobba i Botkyrka kommun 2017-03-01. Så jag vill hyra en lägenhet så snart som möjligt . Jag har anmält mig till den lägenhet: Rådhusgatan 13, 151 72 Södertälje som ska flytta in 1 feb. Men jag vet inte om hur det fungerar. Har ni nån kösystem eller först till kvarn ( självklart för dem som uppfyller er krav).

  Med vänlig hälsning

  Quyen Chau Van
  070-7785693

 • Hej Quyen, vill du söka bostad hos Telge Bostäder eller Telge Hovsjö behöver du ställa dig i deras bostadskö. På den här sidan kan du läsa om hur det fungerar och hur du gör.

  Lycka till med bostadsletandet och det nya jobbet.

  Hälsningar,

 • Hej!

  Det är klart att jag vill ställa mig i deras bostadskö. Jag har registrerar mig på Telge och kan logga in på mina sidor. Vad kan jag göra mer

 • Hej, sen är det bara att aktivt söka de bostäder som blir lediga. Poängsystemet gäller vilket innebär att den sökande med flest poäng och som uppfyller våra krav, får erbjudande om att skriva kontrakt. Men det kan vara bra att känna till att vi har många sökande idag och bostadsmarknaden är pressad, precis som i hela Stockholmsregionen. Så håll ut och var aktiv, det är det bästa rådet jag kan ge. Det finns ingen möjlighet till förtur hos oss.

  Hälsningar,

 • Hej! kan man se hur mycket poäng man har? eller hur vet man hur mycket poäng man få?
  Med vänlig hälsning /Quyen

 • Hej Quyen, logga in på Mina Sidor och klicka på fliken "uthyrning". Under "Min profil" kan du se hur många poäng du samlat hittills. Du får 10 poäng för varje dag som du står i vår bostadskö. På samma ställe kan du också se vilken dag du ställde dig i kön och vilken dag du senast måste gå in och uppdatera dina uppgifter för att fortsätta stå i kö (där det står "upphör").

  Hälsningar,

 • Hej! Frågan om inkomstyntyg. Vart måste man skicka intyget ? Och kan jag bekräfta min inkomst genom min deklaration?
 • Hej Ruslan,

  Om du blir aktuell för en lägenhet du har sökt kommer vi kontakta för inlämning av intyg. Du kan skicka de till bobutiken@telge.se eller lämna dem i receptionen på Storgatan 42. Vi godkänner inte inkomstdeklarationen som intyg.

  Hälsningar
 • Hej, jag vill söka en lägenhet som är utannonserad och sista datum för att söka den är om 2 dagar. Men problemet är att jag har max sökta lägenheter som jag sökt innan men som jag ej fått veta om jag får någon av lägenheterna. Kan någon hjälpa mig ta bort en av de jag sökt så att jag hinner söka en annan som jag vet att jag har chans att få förstahands kontrakt på?

  Hoppas någon kan hjälpa mig!

  Mvh


 • Hej Sara,
  Tack för din fråga! Har du redan anmält intresse på en lägenhet så kan man inte ta bort den, utan behöver vänta tills lägenheten är uthyrd ,då ska den försvinna automatiskt från din sida.
  Ghada Bostäder
 • hej vad har hänt för mig och Telge Bostäder -.ståt i kö 2,5år - fått påäng m.m. men så fort jag anmäl intresse får jag svar att inkomsten min är för låg Vad är detta upphittat från är det h-läggarna eller kommunen som säger hur stora ska inkomsten vara.Södertälje kommunen äger bolagen och man får b-tillägget om man har låg pension eller hur är det fatt i kommunen som jag har jobbat 30 år och duger inte som  inneboende med ( låg pension). Skatten är viktig för oss och kommunen för att leva men......Hitta inte mera konstigheter - människan måste bo någonstans o.a.s Telges olika normer upphittade regel.3 gånger har jag skrivit till er och inte fått något förklaring på mina frågor. Jag hoppas att nu "nappar".........jag har inga hemligheter hur Södertälje sköter sina uppgifter.....policyn vad är detta när man är bostadslös - det behövs inte
 • Hej! Jag är god man till Ridoy som är aktivt sökande hos er, men han har aldrig blivit erbjuden visning av de lägenheter han visat intresse för, varför?
 • Konstigt
 • Hej,
  Tack för era frågor och synpunkter. De 30 första sökande i bostadskön med högst poäng erbjuds visning. Köplaceringen baseras på högst köpoäng. När man kommer på tur behöver man styrka att man har en inkomst minst 6 månader framåt från kontraktsdatum. Uppfyller man ej inkomstkraven och bokalkyl så fortsätter vi med nästa i kön. Har ni fler frågor är ni välkomna att kontakta Bobutiken på telefonnummer 08-550 235 00 eller mejla till bobutiken@telge.se.

  Hälsningar,
  Cecilia Bostäder

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.