Till senaste kommentaren

Hur stort fritt avstånd ska det finnas runt transformathuset i Solängen

Hej.

Jag heter Åke Backlund och har av styrelsen för Solängens koloniförening har fått i uppdrag att ta reda på hur stort fritt avstånd det ska finnas runt ett transformatorhus och parkerade bilar. Det tranformatorhuset det gäller är det som finns på parkeringen vid Solängens koloniområde i Pershagen i Södertälje. I dag parkeras det bilar i direkt anslutning till sidorna av transformatorn så att de inte går att gå mellan bil och transformatorhuset. Vilket innebär att luckorna på transformatorhuset inte heller går att öppna. I bland står bilarna där i flera dagar utan att flyttas.
Från föreningens sida tänker man att sätta upp hinder (flyttbara träbockar) så att det inte ska gå att parkera bilar direkt mot transformatorhuset.
Frågan till er hur mycket fri plats behöver ni runt transformatorhuset för att kunna arbeta där. Räcker det luckans bredd plus en meter eller behöver ni mer utrymme?
Vi har tänkt oss att det måste vara minst två meter fritt runt hela transformatorhuset.
Vi vore tacksam om ni kunde ge oss svar på vad som gäller.
Vi tänker här på er arbetsmiljö.
../ Åke Backlund
Åke Backlund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Åke,

  Tack för ditt inlägg och ett stort tack för att du tänker på något så viktigt som vår arbetsmiljö.

  Du skriver att ni tänkt er att ha en fri yta på ca två meter runt hela transformatorhuset och det stämmer bra överens med våra förhållningsregler. Så om ni förhåller er till dom riktlinjerna så blir vi superglada.

  Tack än en gång för er omtanke, vi på Telge Nät önskar er ett stort lycka till och har ni fler funderingar så är ni välkomna att ställa dom till oss.

  Trevlig kväll,
  Nina Nät/Återvinning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.