Höjning av huvudsäkring

Bor idag i Villa i Uddevalla och har 16A huvudsäkring
Tycker att det elbolag jag har är för dyra när det gäller att höja till 20A eller 25A och undrar därför vad ni har för fast årskostnad för 20A resp 25A samt vad ert rörliga resp fasta elpris ligger på
För om man byter elbolag borde man väl även kunna ändra huvudsäkring. 


Hans Nordgren

Kommentarer

 • Hej Hans,
  Tack för din fråga.
  Din elnätskostnad består av flera parametrar.

  Elnätsavgift- det du betalar för att få elen hem till din bostad.
  Elhandelsavgift- det du betalar för den el du använder.

  Här hittar du elnätspriset för Södertälje https://www.telge.se/el/elnatspriser/

  Elnätsföretag kan du inte att välja utan styrs utifrån den kommun du bor i.Hit vänder du dig med frågor som rör ex kapacitet-upp/nedsäkring, anslutning eller strömavbrott.
  Elhandelsföretag kan du välja själv. Hit vänder du dig med frågor som rör ditt elhandelsavtal, den el du använder i ditt hem. Kan vara sommar/vinter eller timavtal.

  Att priset skiljer sig åt mellan elnätsbolagen beror på om nätet är lokalt, regionalt eller om det kommer direkt från stamnätet. Hur stor din kommun är och de topografiska förutsättningarna. Utöver det sätts priset utifrån Sveriges elområde, elnätets skick och behov av utbyggnad/underhåll. Elnätsföretagen har en intäktsram som i sin tur regleras av bl.a energimarknadsinspektionen.

  Hoppas att det hjälper dig på traven...
  Nina Nät
 • Frågan är lite att om jag skulle välja Telge som elleverantör kan jag då välja att höja huvudsäkring till 20 eller 25A enligt era priser för detta eller är det bara elen som levereras som får erat pris och kostnaden för huvudsäkringen ligger kvar hos min nuvarande elleverantör och det är deras pris som gäller för den fasta årskostnaden för storlek på huvudsäkring.
  Hans Nordgren
 • Hej,

  Priset för din säkringsstorlek/huvudsäkrig kommer ligga kvar hos din nuvarande elnätsleverantör oavsett vilken elhandlare du väljer.
  Nina Nät

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.