Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Handläggningstid efter att man tackat ja?

Hej!

Jag undrar hur lång tid det kan ta efter sista svaradatum till att man får veta ifall man fått lägenheten man tackat ja till?

Och vad händer ifall man blir erbjuden lägenheten men ångrar sig?

Mvh Alexandra

Kommentarer

 • Hej Alexandra,
  Det kan ta allt ifrån någon dag uppemot någon vecka beroende på vilken köplacering man har till lägenheten och på hur många före i kön som tackat ja till lägenheten.

  Att tacka ja till en lägenhet är bindande så om man väljer att tacka nej till lägenheten när man blir erbjuden den så spärras intresseanmälan i sex månader.

  Hälsningar,
 • Hej,

  Är 4-5 veckors väntan på svar normalt eller borde det gå snabbare? Väntar fortfarande svar på en lägenhet som vi såg på i början av december.
 • Hej Uffe,
  Det kan vara uppemot 4-5 veckors väntan efter visning beroende på vilken köplacering man har till en lägenhet. Nu har det även varit många röda dagar emellan som fördröjt handläggningstiden något.

  Hälsningar,
 • hej! Jag står 1:a på en lgh och undrar när man får veta om man får den? Det är oxå en bostad bumms. Och sista svar dag var igår torsdag 29/1. Lgh är städad och tom. Med vänlig hälsning, Emelie
 • Hej Emelie,
  Du kommer att bli kontaktad så fort vi påbörjat handläggningen av den lägenheten som du står aktuell på.

  Hälsningar,
 • Vilka kontakter ni först? Den som får lägenheten eller de som inte får den?

  Mvh
  Caroline Stevens
 • Hej Caroline,
  Den personen som står först i kö som har tackat ja till lägenheten och som har lämnat in kompletta inkomstintyg och inte har några skulder i kreditupplysningen blir först kontaktad av oss.

  Hälsningar,
 • Vad kommer att hända om man ignorerar på erbjudanden? Alltså om man inte tackar ja eller tackar nej.

 • Hej Sofia,

  om du blir erbjuden en visning och inte tackar ja eller nej riskerar du att inte bli erbjuden fler visningar. Vid tre uteblivna svar spärras du i sex månader från att söka nya bostäder. Alltså behöver du aktivt tacka ja eller nej.

  Vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.