Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Fiber grävning Gärtuna

Hej. Under hela sommaren har det pågått arbete för fiber på och omkring Gärtuna gård, vilket vi är glada för då vi självklart ser fram emot en bättre uppkoppling i området. Dock har det inte varit besvärsfritt, då de har grävts på många olika ställen vilket har påverkat vår verksamhet på gården, t.ex. flyttar av hästar med kort framförhållning samt stora skador på både betesmark och vall. I många hästhagar sticker det också upp rör, som dels kan gå sönder när hästarna går där och dessutom är vi oroliga för att hästarna kan skada sig på dessa. Killarna som har jobbat här har dock varit trevliga som försökt anpassa sig efter våra hästars behov. Ingen kritik där, men samordningen och planeringen av deras uppdrag har varit under all kritik, då ingen kommunikation eller samråd med oss som brukar marken har förekommit.
Nu till det verkligt stora problemet. Sedan snart tre veckor har inget arbete utförts? Rör sticker som sagt upp på många ställen, de stora kabelrullarna finns kvar och vad vi förstår behövs de grävas eller borras mer på flera ställen då de olika etapperna inte sitter ihop. Inte heller har det blivit återställt på marken på vissa delar där de har grävt. Vart har de tagit vägen? När ska de komma och göra klart?
Tacksam för svar och gärna en tidsplan med hur arbetet ska avslutas.
Mvh. Lena Sundberg Gärtuna Stall och Fritidscenter

Kommentarer

  • Hej Lena,

    Tack för ditt inlägg,

    För att hjälpa dig och med hänvisning till GDPR ber jag dig skicka detta vidare till ytteromraden@telge.se den adressen är inte publik och då vi kommer behöva dina kontaktuppgifter är det rätt väg att gå.
    Nina Nät

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.