Dubbelhyra

Har tankar om att börja söka ny lägenhet eftersom att min ekonomi inte längre kommer kunna gå runt på grund av hyran. Är heltidssjukskriven vilket säger sig själv- det skulle aldrig gå att betala dubbelhyra i ens en månad, jag skulle inte ens ha råd med det som ingår i riksnormen efter hyrorna betalas.

Eftersom ni har tre månaders uppsägningstid och handläggningarna innan man ens får besked tar lång tid och inflyttningen till nya lägenheten inte brukar vara om tre månader utan snarare en/två efter man skickat ansökan om intresse, hur ska man göra? Finns det möjlighet att göra en avbetalningsplan för dubbel hyra eller beviljar ni inte ens ”tackar ja” erbjudande om ni ser att man ej skulle ha råd att betala dubbel hyra, även fast man skulle ha råd med en vanlig hyra (alltså när det går över till en hyra igen och inte två)?

Kollat runt och går ej att få hjälp via fk med dubbelt bostadstillägg heller, så är allt kört för en, är det för mig att välja denna lägenhet eller bo på gatan? Hittar ingen information om sådant här

tacksam för svar.

Kommentarer

  • Hej,

    Ja det går att göra en avbetalningsplan på den nya hyran om det behövs
    Sanne-Liv Bostäder

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.