Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan jag byta lägenhet?

Hej!

Har jag rätt att byta den lägenhet inom Telge Bostäder jag hyr mot en lägenhet på en annan ort? Får jag högre kö-poäng om jag bott många år i samma lägenhet när jag ställer mig i kö?

Vänliga hälsningar
Anneli

Kommentarer

 • Hej Anneli,

  Du kan ansöka om att byta lägenhet med en person som bor på en annan ort.

  Om du ställer dig i kö genom att registrera en intresseanmälan kommer din boendetid att räknas om till köpoäng. Man får 10 köpoäng per dag.

  Hälsningar,
 • Vad är villkoren för att byta lägenhet på annan ort? Går det att byta genom en annan förening?
 • Hej Sophie,
  Ja, det går att byta bostad med en person som bor på en annan ort och har en annan hyresvärd. Det är samma villkor för alla bytesansökningar. Man behöver lämna in en ansökan som innehåller ett tydligt och gott skäl till bytet. Ansökan ska godkännas av oss innan bytet kan ske. Ytterligare en förutsättning är att den person som ska överta bostaden uppfyller våra hyreskrav. För att få genomföra ett byte behöver man ha bott i sin lägenhet i minst 1 år.

  Hälsningar,
 • Hej. Men om jag har bott i lägenheten i 2,5 år och för 3 månader sedan tog över kontraktet från min pappa. Då ska jag väl kunna byta till större? för lägenheten har blivit för litet för oss.
 • Hej,
  Om kontraktet har överlåtits från din pappa till dig behöver du haft kontraktet i minst 1 år för att kunna ansöka om lägenhetsbyte.

  Hälsningar,
 • Hej,

  Om jag gör ett lägenhetsbyte inom Telge bostäder cirka 3 km  från min nuvarande lägenhet. Kan jag då välja att behålla min garage i Ronna om jag då flyttar till blombacka som är cirka 3 km ifrån mitt hus?
 • Hej Fahed,

  om du gör ett lägenhetsbyte och flyttar från det område där du har din parkeringsplats behöver du dessvärre säga upp parkeringsplatsen. Du kan alltså inte behålla garageplats i Ronna om du flyttar till Blombacka.

  Vänliga hälsningar,
 • Hej! Om två personer som hyr varsin lägenhet från Telge bostäder vill byta bostad med varandra.

  Hur går man tillväga då?

  Med vänlig hälsning,
 • Hej Sanna,

  då börjar ni med att fylla i en ansökningsblankett för eget lägenhetsbyte, du hittar blanketten här: https://www.telge.se/bostader/blanketter/

  Ansökan fylls i, med angivande av ett tydligt och gott skäl till bytet, och ska godkännas av oss innan bytet kan ske. Båda hyresgästerna som önskar ansöka om bostadsbyte ska ha bott i sin bostad i minst 1 år.

  Hoppas att det var till hjälp.
  Vänliga hälsningar,
 • Om jag och min vän vill byta bostad med varandra, finns det något krav på hur länge jag måste bo i nya bostaden innan jag kan byta den eller säga upp kontraktet?
 • Hej Anna,

  för att bli godkänd för lägenhetsbyte hos oss behöver hyresgästerna som önskar byta ha bott i sina lägenheter i minst ett (1) år. Alltså behöver du bo i den nya lägenheten i ett år innan du kan byta den, andra regler kan gälla hos andra hyresvärdar.

  Vänliga hälsningar,
 • Hej hur lång är eran ansökningstid nu? Hörde att den var 3 månader. Så kan jag ansöka om byte nu och den godkänns om 3 månader? För då har jag bott i lägenheten ett år och byte är möjligt
 • Hej Ida,

  Handläggningstiden kan variera, därför kan det hända att din ansökan handläggs inom tre månader även om det är snittiden. Det kan också dröja längre. Har du bott i lägenheten i ett år om tre månader skulle jag avvakta för att vara på den säkra sidan.

  Vänliga hälsningar,
 • Hej!
  kan man annonser via Telges Bostäder hemsida att man vill byta sin lägenhet? alltså kan man få hjälp från Telge Bostäder om man vill meddela folk att jag vill byta min lägenhet t.ex!!

  Mvh
  Chappe
 • Hej Chappe

  Om du har ett lägenhetskontrakt hos oss så kan du via ditt konto på Mina sidor lägga upp en annons om bostadsbyte samt se andra annonser från våra hyresgäster.

  Vänliga hälsningar
  Sandra Bostäder
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.