Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bostadsbyte mellan hyresgäster i tb

Hej.  Undrar vad som gäller vid eget byte mellan hyresgäster som bor i tv? Alltså har man rätt till beskrivning av lägenheten och renovering? Hur lång är behandlingstiden? Vad kan man själv begära vid byte.  Mvh Tina Karlsson

Kommentarer

 • Hej Tina,
  Är man intresserad av att byta lägenhet med en annan hyresgäst hos Telge Bostäder behöver man lämna in en ansökan om eget bostadsbyte. Blankett finns att skriva ut från hemsidan här eller att hämta i vår reception på Storgatan 42. Om en av hyresgästerna ansökt om att byta till en lägenhet som har mer än 1000 kr högre hyra än vad denne har i dagsläget så behöver den hyresgästens inkomstintyg bifogas med ansökan. Vilka inkomstintyg som krävs kan man läsa om här. När man lämnat in en ansökan är handläggningstiden upp till 12 veckor.

  En besiktning görs av båda hyresgästernas lägenheter och vid besiktningen kan det beslutas att vissa åtgärder i lägenheten ska göras. En förutsättning för att kunna genomföra lägenhetsbytet är att båda besiktningarna godkänns.

  Om man, efter att bytet är gjort, upptäcker att lägenheten är ostädad eller att det finns skador i lägenheten som inte står med i besiktningsprotokollet så har man inte rätt att få en städbesiktning eller ombesiktning av lägenheten.

  Hälsningar,
 • Hej Cecilia!
  Behövs det en besiktning om man kan komma överens hyresgäster emellan?
  MVH
  Camilla
 • Hej Camilla,
  Båda lägenheterna besiktigas vid ett lägenhetsbyte.

  Hälsningar,
 • Hej igen!
  Men nu tar det väl tid att få en lägenhet besiktad?
  Mvh
  Camilla
 • Hej Camilla,
  Vi hanterar i dagsläget inte ärenden som gäller andrahandsuthyrning och lägenhetsbyten och endast ett fåtal överlåtelser av kontrakt.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.